Budapest_Art_Mentor_Program_2018_hallgatoi_a_vilag_legnagyobb_kepzomuveszeti_vasaran_az_ARCO-n
A tavalyi mentorprogram résztvevői

A Budapest Art Mentor képzőművészeti mentorprogram célja, hogy lehetőséget teremtsen a magyar és a nemzetközi művészeti szcéna megismerésére és az abba való beágyazodásra. A programban való részvételre nyilvános pályázat útján lehet bekerülni.

A mentorprogram két féléves képzés, amely alapvetően két párhuzamosan futó elemből épül fel. Képzési része összesen 32 alkalmat ölel fel a két félév alatt, heti egy alkalommal. Ez idő alatt a mentoráltak elsajátítják a szükséges kommunikációs készségeket, pénzügyi és jogi alapokat, megismerik a magyar és a nemzetközi szcéna viszonyrendszerét. Útmutatást és javaslatokat kapnak arra nézve, hogy hogyan prezentálják magukat a célközönségüknek, hogyan írjanak pályázatot és hol találhatóak a nekik szóló pályázatok. Milyen karrierutak állhatnak előttük és személyiségükből adódóan melyik a számukra megfelelő. Mindezt a tudást a szakmájukban vezető szerepet játszó oktatóktól sajátíthatják el.

A program másik eleme a szűkebb értelemben vett mentorprogram, mely a mentoráltak és a mentorok közötti szoros munkán és kapcsolattartáson alapul, havi egy találkozó keretében. A mentorok Balogh Máté, a KortársPR-os ügyvezetője, Bérczi Linda, a Budapest Art Week igazgatója, Tóth Pál Sándor art consultant és Vékony Délia művészettörténész.

Oyan, 40 év alatti képzőművészet jelentkezését várják, akik szakdiplomával és aktív angol tudással rendelkeznek.

A mentorprogram kezdete 2019. szeptember 9.

Bővebb információ a Budapest Art Mentor honlapján.