A szervezők célja a magyar filmgyártás maradandó kulturális értékeinek a közönséggel való megismertetése, közönségtalálkozók létrehozása, az alkotók szakmai megmérettetése, vitafórumok, a zsűri tagjaival értékelő megbeszélések. A fesztivál a legjobb filmeket és azok alkotóit díjazásban részesíti.

A magyar nevezők hét kategóriában mérethetik meg alkotásaikat, amiből hat felnőtt és egy diák-kategória. A zsűri tagjai hazai szaktekintélyek, nemzetközileg is elismert filmesek. A zsűri tagjai hazai szaktekintélyek, nemzetközileg is elismert filmesek. A Hét Domb Filmfesztivál díjátadójára 2019. szeptember 14-én (szombaton) 14 órakor kerül sor a Komlói Színház- és Hangversenyteremben.

A filmfesztiválra csak elektronikus úton lehet jelentkezni. Az online jelentkezési lap a hetdombfilmfesztival.hu weboldalon érhető el. Nevezésre csak regisztráció után van lehetőség (hozzáférési adatok a nevezést visszaigazoló e-mailben). A nevezés a benevezett film űrlapjának teljes kitöltése és a film elküldésével válik teljessé. A film feltöltésére csak az űrlap kitöltése után van mód. Egy alkotó egy kategóriában csak egy művet indíthat a fesztiválon!A beérkezett filmek számától függően a filmek előzsűrizésen esnek át.


A nevezési határidő 2019. június 15.