A Komatál Programban résztvevő mikroközösségek ugyanis arra szerveződnek és köteleződnek el, hogy a hagyomány szerint 12 napon át étellel lássanak el egy családot, ahol kisbaba született. Ezzel nemcsak hogy újrateremtik és megerősítik a hagyományt, és segítik a gyermekágyas kismama és ezáltal kisbabája első napjait, de rögtön bevonják a családot és az újszülöttet is a közösségi életbe.

 

A komatál közösségek a programban való részvételkor egy-egy portékát igényelhetnek. A komakellékek igénylésének feltétele, hogy a közösség vállalja 12 napig a kiválasztott családról való gondoskodást, valamint, hogy az étel átadását szöveggel és képekkel is dokumentálja, továbbá, hogy a recepteket a program honlapján megosztja ? ötleteket adva a további résztvevőknek, érdeklődőknek.

A térítésmentes komatálak és komakellékek igénylése egy erre a célra szolgáló webfelületen, a www.komatalprogram.hu oldalon keresztül történik.

A felületen a rokoni, baráti, szomszédsági közösségeknek nyújtott, jelen felhívás útján elnyerhető termékeken kívül hamarosan megvásárolható termékek is elérhetővé válnak.