A pályázaton 1 és 4 millió forint közötti összeg nyerhető el. Mindkét célterületnél működési támogatásnak nem minősülő, egyszeri, vissza nem térítendő támogatás jár.

A Hagyomány a divatban – viselet másként elnevezésű területet harmadik alkalommal hirdeti meg az Agrárminisztérium, amelyre 10 millió forint áll rendelkezésre. Míg az első évben 13 pályázó részesült támogatásban ezen a területen, addig tavaly már 28 nyertes készíthette el kollekcióját. A cél az, hogy a Kárpát-medence hagyományos öltözetkultúrája, valamint népi kézműves értékei fennmaradjanak és hétköznapjaink részévé váljanak. A támogatás összege 240 ezer és 500 ezer forint között lehet.

A hazai és a külhoni értékgyűjtés támogatására 2013 júliusa és 2018 decembere közötti időszakban kiírt 7 nyílt és egy meghívásos pályázat keretében összesen 1,559 milliárd forintot ítélt oda 990 magyarországi és határon túli magyar nyertes pályázónak az agrártárca.

A pályázati felületen május 14-én 8 órától június 13-án éjfélig lehet a pályázati adatlapot elektronikusan kitölteni. Amennyiben az igényelt támogatások összege a beadási határidő lejárta előtt eléri a célterület keretösszegének kétszeresét, a támogató a pályázatot lezárhatja.

A pályázati felhívás az alábbi honlapokon érhető el: http://www.kormany.hu/hu/agrarminiszterium; www.palyazat.hungarikum.hu ; www.hungarikum.hu