A rendezvénysorozat szervezője és pénzügyi lebonyolítója a Szabadtéri Néprajzi Múzeum ? Múzeumi Oktatási és Képzési Központ (Szentendre), társszervezői az országos Múzeumi Koordinátori Hálózat tagjai.

A Nemzeti Kulturális Alaptól elnyert támogatás 2013-ban is lehetővé teszi, hogy egy központi kampánnyal (programfüzet, szórólap, plakát, fesztivál honlap, on-line kampány, nyomtatott sajtó stb.) segítsük a Múzeumok Őszi Fesztiválja központi kommunikációs feladatait. Emellett lehetőség nyílik arra, hogy az intézményekben megvalósuló programok szakmai anyagköltségéhez és kommunikációjához az NKA forrásai is felhasználhatók legyenek.

Az NKA-val történt egyeztetés alapján, a korábbi években kialakított gyakorlatot alkalmazva az intézményeknél elszámolható kiadásokat (szakmai anyagköltség, reklám- és propagandaköltség, nyomdaköltség) számla ellenében teljesítjük.

A számlát a résztvevő intézmény számlázza tovább a Szabadtéri Néprajzi Múzeum részére.

A költségtérítés mértéke intézményenként: 50.000 ? 300.000 Ft lehet.

 

Ahogy az elmúlt években, idén is több témakört ajánlanak, amelyekhez programjaikat kapcsolhatják az intézmények.

 

Amennyiben egy intézmény részt kíván venni programjaival a Múzeumok Őszi Fesztiválján, a központi kommunikáció megszervezéséhez az alábbi dokumentumokat kell eljuttatni 2013. július 5-ig a program koordinátora címére posta úton is e-mailen is.

A végleges programok elektronikus feltöltését ? szöveggel és a program(ok)hoz kapcsolódó egy-egy fotóval ? a Múzeumok Őszi Fesztiválja honlapján (www.oszifesztival.hu), a résztvevő múzeumok munkatársai maguk tehetik majd meg.

Természetesen a költségtérítésben nem részesülő intézményeknek is ? amennyiben erre igényt tartanak ? lehetővé teszik a központi kommunikációban való megjelenést (programfüzet, szórólap, plakát, fesztivál honlap, on-line kampány, nyomtatott sajtó stb.)