fbpx

Felhívás Múzeumpedagógiai Életműdíj elnyerésére

Idén is várja a jelöléseket a Múzeumpedagógiai Életműdíjra az alapításának idén 15 éves évfordulóját is ünneplő Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (SZNM – MOKK).

Az intézmény kétévente hirdeti meg a kitüntetést, amelyet olyan, több évtizede a pályán lévő múzeumpedagógiai szakemberek kaphatnak meg, akik a saját múzeumi kereteiken túlmutató, kimagasló szakmai eredményt értek el. Gyakorlati tevékenységük mellett kutatásokat végeznek, publikálnak, előadásokat tartanak, oktatnak, segítik a hazai múzeumpedagógiai szakma módszertani megújítását és hatásuk jelentős a hazai múzeumi életre.

Az elismerésre ajánlást tehetnek magánszemélyek, muzeális intézmények vezetői, múzeumi kollektívák, múzeumi/szakmai szervezetek, múzeumi/szakmai egyesületek, az itt letölthető adatlap kitöltésével.

IMG_20170922_135700.jpg

A Múzeumpedagógiai Életműdíjat (Györfi Sándor, a Magyar Köztársaság érdemes művésze, Munkácsy- és Mednyánszky díjas szobrász és érmeművész által bronzból és márványból készített kisplasztikát, valamint egy oklevelet) 2021. szeptember 27-én, a 19. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón adják át.

Részletes információk ITT.

Nyitókép: Kustánné Hegyi-Füstös Ilona, a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum munkatársa is megkapta a Múzeumpedagógiai Életműdíjat 2019-ben. Forrás: skanzen.hu

A rovat további cikkei