fbpx

Pályázat Szent Gellért püspök, bencés szerzetes lelkiségének megidézésére

A Petőfi Kulturális Ügynökség a bakonybéli bencés Szent Mauríciusz Monostorral együttműködve képzőművészeti pályázatot hirdet Békét teremtő magány címmel.

A kiírt pályázat célja az ezer évvel ezelőtt a királyi udvarból a bakonybéli remeteségébe visszahúzódó Szent Gellért püspök, bencés szerzetes lelkiségének megidézése a kortárs művészet különféle műfajain keresztül.

A pályázók festménnyel, grafikával, kisplasztikával, domborművel, fotóművészeti alkotással és iparművészeti műtárgyakkal is pályázhatnak a felhívásra. A beérkező pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, akik a három legkiemelkedőbb pályamű alkotóját pénzjutalommal díjazzák.

A zsűri által legjobbnak ítélt műalkotások ezt követően kiállítás formájában is megtekinthetőek lesznek a nyár folyamán a szentendrei MANK Galériában, valamint augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén egy szabadtéri tárlat keretében reprodukált változatban Bakonybélen, a Szent Mauríciusz Monostor környezetében.

A pályázat benyújtási határideje: 2023. május 31. A pályázat benyújtására kizárólag elektronikus úton van lehetőség. A felhívásra egy pályázó maximum 3 pályaművel jelentkezhet.

A pályázat részletes kiírása itt olvasható.

A rovat további cikkei