fbpx

Pályázat szlovák–magyar nemzetközi szakmai tanulmányútra

A programra, amelyben szlovákiai és magyarországi múzeumi helyszíneket is érintenek, kulturális szakembereket várnak.

A Szentendrén működő Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) két szlovákiai projektpartnerével, a K13 – Kassai Kulturális Központokkal, valamint a Kassa Megyei Önkormányzattal közösen az Interreg Szlovákia – Magyarország együttműködési program keretében 2021. március 1. és 2022. június 30. között valósítja meg a Határokon átívelő partnerség építése a jövő múzeumaiért (SKHU/1902/4.1/048 FUMU) elnevezésű projektet. 

A projekt során eddig múzeumi szakembereknek szóló hiánypótló képzések, az egyedülálló Múzeumi Őszi Egyetem, valamint műhelygyakorlatok valósultak meg.  A sor 2022 májusában és júniusában a K13 – Kassai Kulturális Központok által szervezett, szlovákiai és magyarországi múzeumi helyszíneket is felvonultató 2+2 napos tanulmányúttal folytatódik, melyre kulturális szakembereket várnak.   

Bővebben információ a projektről itt található.

A szakmai tanulmányútra 2022. május 26–27-én Magyarországon, valamint június 8–10. között Szlovákiában kerül sor.

A magyarországi helyszíneken a résztvevők olyan intézményeket látogatnak meg, mint az újonnan átadott Magyar Zene Háza és a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont, továbbá a Millenium Háza és az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ, valamint a szentendrei skanzen új Erdély épületegyüttese. A Szépművészeti Múzeumban pedig Közép-Európa valaha volt legnagyobb szabású, de a teljes nemzetközi múzeumi világot tekintve is az egyik legjelentősebbnek mondható Bosch-tárlatot is felkeresik.

A szlovákiai út során pedig Selmecbánya és Borsi múzeumainak megtekintése által nyílik lehetőség a szlovákiai múzeumi szakemberek és intézmények megismerésére.

A tanulmányúton való részvétel díjmentes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött. A projekt keretében kizárólag azon résztvevők számára tudnak szállást biztosítani, akik a regisztrációs íven ezt igénylik. 

Regisztrációs határidő: 2022. május 16., hétfő, 16:00

A regisztrációs felület itt érhető el.

A tervezett program a MOKK honlapján böngészhető végig.

A tanulmányúttal kapcsolatban további információt Pacsika Márton (pacsika.marton@skanzen.hu, +36-30-322-946) ad.

Nyitókép: Magyar Múzeumok

A rovat további cikkei