A templombelső rendkívül fontos részét alkották az Árkayné Sztehlo Lili az 1933-ban épült templom nyolc nagyméretű ablakából hatra készített terveket. Az ezek alapján elkészült gyönyörű díszüvegablakok azonban egy 1942-es bombatámadás során megsemmisültek. A rekonstrukció hosszú időszakot foglalt magába, mely véglegesen 2018-2019-ben zárult le, mikor a Sztehlo Lili Kulturális Egyesület célkítűzése nyomán az utolsó, Szent Erzsébet üvegablak is a helyére került.

A harmonikus templombelső tökéletesítésének érdekében felmerült az igény arra, hogy a még két fennmaradó ablakba is kerüljön színes kompozíció, amelyekre Sztehlo Lili nem készített terveket. Első lépésként ezt a Sztehlo Lili Kulturális Egyesület és a Mindszenty Alapítvány egy pályázat kiírásával szeretné elősegíteni.

Pályázók köre:
A pályázat nyilvános, részt vehetnek benne megfelelő szakmai felkészültséggel bíró magyar (és külföldi) állampolgárságú alkotóművészek, tervezők, hazai felsőoktatásban jelenleg hallgatói jogviszonyban lévő alkotók, vagy alkotói csoportok. Egy személy vagy egyéni, vagy csoportos pályázatot adhat be, mindkét formában nem pályázhat.

Az ablakok témái:

  • Isten Tiszteletreméltó Szolgája Mindszenty József bíboros
  • Az Eucharisztia forrás a világ életéért

A pályázat lebonyolításának módja: A pályázat kétfordulós. Az első fordulóban a pályázatok név nélküli elbírálása történik meg, ennek során a zsűri kijelöli a második fordulóba kerülő pályaműveket. A zsűri által kiválasztott pályaművek jeligéjét a www.sztehlolili.hu honlapon tesszük közzé. A pályázati kiírás teljes szövege a www.sztehlolili.hu/palyazat/ címen található.