fbpx

Pályázati felhívás az Örkény drámaírói ösztöndíj elnyerésére

A Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából a Petőfi Irodalmi Múzeum pályázatot hirdet fiatal drámaírók részére. A pályázat szakmai lebonyolításában a Petőfi Irodalmi Múzeum felkérésére az OSZMI Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet Nonprofit Kft. vesz részt.

Idén is lehet pályázni az Örkény István drámaírói ösztöndíjra, amelynek célja, hogy segítse új magyar színművek létrejöttét, és lehetőséget adjon fiatal pályakezdő drámaíróknak, akik eddigi irodalmi vagy színházi munkájukkal igazolták vonzódásukat a műfajhoz.

A pályázat benyújtására jogosult az az 1983. január 1-jét követően született drámaíró, aki a megpályázott ösztöndíj folyósításának időtartama alatt nem részesül központi költségvetési forrásból finanszírozott ösztöndíjban vagy államilag finanszírozott alkotói támogatásban. Már bemutatott dráma vagy publikált kötet, korábbi megjelenés színvonalas orgánumokban, szakmai színtereken előnyt jelent. Korábbi Örkény István drámaírói ösztöndíjasok is pályázhatnak abban az esetben, amennyiben nem töltöttek ki három teljes ösztöndíjas intervallumot, és a korhatárnak még megfelelnek. Az ösztöndíjat egy teljes, új színdarab tervével lehet megpályázni, amelyet az ösztöndíj elnyerése előtt még nem publikáltak.

Az ösztöndíj időtartama 12 hónap (2023. január 1. – december 31.), összege bruttó 200 000 forint/hó. A pályázat beadási határideje: 2022. december 15. A pályázati feltételek és további részletek ezen az oldalon olvashatók.

A képen Örkény István emléktáblája a Szent Lukács Gyógyfürdőben, Krajcsovics Károly alkotása. Forrás: Wikipédia

A rovat további cikkei