fbpx

Pályázatot írnak ki a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatói posztjára

Pályázatot ír ki a kaposvári önkormányzat a Csiky Gergely Színház igazgatói posztjára, a direktor 2023. szeptember 1-jétől öt éven át töltheti be a tisztséget.

A városi közgyűlés csütörtöki döntésének indoka, hogy a teátrumot 2016 óta vezető Fülöp Péter megbízatása augusztus 31-én lejár. A pályázati kiírás február 28-án jelenik meg a Kulturális és Innovációs Minisztérium honlapján, a pályázatok benyújtási határideje április 14., az igazgató személyéről a közgyűlés dönt egy szakértői bizottság, valamint a köznevelési, tudományos és kulturális bizottság véleményének ismeretében.

A jelentkezőkkel szemben követelmény a szakirányú felsőfokú végzettség, minimum 5 év szakmai gyakorlat, büntetlen előélet és legalább egy középfokú nyelvvizsga. A pályázatoknak tartalmazniuk kell a színház irányítására, működtetésére vonatkozó szakmai programot, művészeti koncepciót, üzleti tervet, alkotótársak felsorolását, a művészeti vezető nevét, a kulturális, művészeti és szórakoztató rendezvények látogatottságának emelésére irányuló törekvéseket, illetve a gazdálkodás hatékonyságát növelő elképzeléseket is.

Az 1911 óta működő, jelenleg 137 alkalmazottat foglalkoztató, 2021 októbere óta az Együd Árpád Kulturális Központot és a Szivárvány Kulturális Központot is üzemeltető Csiky Gergely Színház idén több mint másfél milliárd forintból gazdálkodik. Ebből 568 millió az állami, 668 millió forint az önkormányzati támogatás, 250 millió forint az értékesítés nettó árbevétele, a költségvetés fennmaradó részét pályázati támogatások és egyéb források teszik ki.

Nyitókép forrása: a színház Facebook-oldala

A rovat további cikkei