A díj átvételekor Pámer Csilla elárulta, hogy nem is gondolt arra, hogy megkaphatja az elismerést, ezért nem készült beszéddel. Megemlítette, hogy korábban az egyik díjazott a Pataki-gyűrű átvételekor úgy fogalmazott: ha megítélték a díjat, és még tapsolnak is, akkor biztosan megérdemelte.

A szereppel kapcsolatban a színésznő azt mondta, úgy érezte, nagyon meg kell dolgoznia az elismerésért. Megfogalmazása szerint már az olvasópróbán beleszeretett a szövegbe, a szerepet azonban tovább tartott megszeretni, de végül nagyon hálásnak érezte magát, amiért eljátszhatta Tóth Mancit.

Pámer Csilla és Pálfi Ervin
Forrás: Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja

Szép Ernő szerelmi története a békebeli Budapesten játszódik, ahol Csacsinszky Pál és Tóth Manci keresi a boldogságot és a szerelmet. Sebestyén Aba rendező korábban az előadással kapcsolatban kiemelte, hogy igyekezett a szöveget a mából megközelíteni. A rendező úgy fogalmazott: szeretett volna „Szép Ernő sokrétegű gyönyörű szövege által kicsit rákérdezni, hogy mi is számunkra a boldogság, mik jelentik ma nekünk a boldogságot. Mi a felnőtté válás? A hazugságainkról beszélünk egy kicsit, önmagunk és mások ellen elkövetett hazugságokról”.

A Pataki-gyűrű díjat az előző évadban nyújtott legkiemelkedőbb színészi alakításért ítéli oda a zsűri, és a délvidéki magyar színjátszás napján adják át. A pecsétgyűrű mellé pénzjutalom is jár.

A délvidéki magyar színjátszás napja október 29. annak emlékére, hogy Pataki Lászlónak, a szabadkai Népszínház alapító tagjának rendezésében 74 évvel ezelőtt, 1945-ben ezen a napon mutatták be a színház első darabját, Balázs Béla Boszorkánytáncát.