fbpx

Pandém Nyúz – karanténkórus

A Szent Efrém Férfikar ezúttal a Szabad Európa Rádió Forgószínpad című műsorának legendás szignálját, a Happy Days Are Here Againt gondolta újra.

A dal már évek óta része a Szent Efrém Férfikar repertoárjának, de egészen mostanáig eredeti formájában, a Mitch Miller-féle feldolgozásban énekelte az együttes. Két korábbi videójuk, a Pandémia és A Török sikerén felbuzdulva Bubnó Tamás új magyar szöveget írt a dalhoz, amely a COVID-járványra reagál. A szöveg és a Bubnó Lőrinc által készített videós feldolgozás – a férfikar korábbi karanténvideóihoz hasonlóan – a humorra épül.

„Egy évvel ezelőtt még sok mindent terveztünk, remek év elé néztünk. Szép és izgalmas feladatok, utazások, felvételek, ősbemutatók – csak bírjuk szusszal! Terveink között egy valami bizonyosan nem szerepelt: a karanténvideó-készítés…” – fogalmazott Bubnó Tamás művészeti vezető. „Aztán lett, ami lett: reménykedő és depresszív időszakok, oldás, majd újra kötés, betegség és gyógyulás, veszteségek, imák, aggodalmak, onlájn-függőség, hírek és álhírek. Úgy éreztük, mindenkinek jár egy kis mosoly – beleértve magunkat és családjainkat is. ”

„Első pandeónkat májusban tettük közzé az Ápolók Nemzetközi Napján, Pandémia címmel. Szerettünk volna a minket gyógyítóknak is néhány perc vidámságot, lazulást biztosítani az egykori Fonográf-nótával és benne némi Mozart-adalékkal. Második pandémiavideónk nyáron keletkezett a megbonthatatlan, örökös osztrák-török barátság jegyében, az érzékeny téma miatt a címe ez lett: A Török. Segítségül Mozart és Tarkan műveit hívtuk. Most pedig bemutatjuk harmadik pandeónkat. Sokáig halogattuk a nyilvánosságra hozatalát, és titokban reménykedtünk, hogy aktualitását veszti. Nem ez történt.”

A rovat további cikkei