Az Oscar-díjas Paolo Sorrentino az Apple TV + számára készít sorozatot a legendás olasz autógyártóról, Enzo Ferrariról (1898–1988).

A sorozatot Stefano Sollima rendezi, a forgatókönyvet Steven Knight írja, Sorrentino producerként közreműködik a sorozat elkészítésében. A széria Luca Dal Monte Ferrari Rex című bestsellere nyomán születik. Dal Monte a tanácsadóként segíti a produkciót.

A Commendatorét, ahogy Enzo Ferrarit nevezték, számtalan mítosz övezte.

Versenyzői karrierje után alapította meg 1929-ben versenycsapatát, a Scuderia Ferrarit, amely kezdetben Alfa autókkal versenyzett. 1940-ben megnyitotta saját versenyautó-műhelyét, amelyből 1947-ben gördült ki első versenyautója. A Ferrari már a második Forma–1-es nagydíjon, az 1950-es Monte Carló-i Nagydíjon rajthoz állt. Évtizedeken át a Ferrari-csapat vezette a mezőnyt.

A nagy szépség című filmjéért 2014-ben Oscar-díjjal elismert Sorrentino az idei cannes-i filmfesztiválon arról beszélt, hogy a televízió és a streaming szolgáltatók felé tett kitérő után filmrendezőként inkább vissza akar térni a hagyományos filmhez.

Nyitókép: Paolo Sorrentino filmrendező. Fotó: AFP/Vincenzo Pinto