fbpx

Passio XXI

A rendező a darab november 9-ei, budapesti sajtótájékoztatóján kiemelte: a Passio XXI azt kutatja, hogy Jézus szenvedéstörténete mit mond a XXI. század emberének, illetve ha Jézus ma élne, vajon az emberek felismernék-e, elfogadnák-e benne a megváltót. Alföldi Róbert elmondta, hogy a passió minden ember életét meghatározó kultúrantropológiai alaptörténet, amelyből az egész európai kultúra ?előbújt?, ezért a színmű a vallásos közönség mellett a nem hívők számára is szolgál mondanivalóval. Bár a darab a hagyományos passiójátékok szerkezetét és főbb elemeit megtartja, Alföldi Róbert rendezésében nagy hangsúlyt kapnak majd az egyéni tragédiák is.

 15025400_1871972086369273_2062622395693591796_o

Rosta Mária, az előadás producere szerint egy 2007-ben Manchesterben látott különleges passió-előadás adta az ötletet ahhoz, hogy Magyarországon is készüljön egy hasonló formabontó darab. Kiemelte, hogy a hagyományos színpaddal szemben még egy nagy pódium kap majd helyet, ezeket egy 50 méter hosszú keresztút köti majd össze. Mindemellett az elmúlt évek magyar slágerei is felcsendülnek az előadásban, így a közönség az eredeti szöveggel és dallammal, áthangszerelt formában hallhatja majd az adott helyzetekhez alkalmazva többek közt az Ocho Macho, a Tankcsapda, a Quimby, az Anna and the Barbies vagy a Subscribe legismertebb dalait. A művészeket az Óbudai Danubia Zenekar 52 tagú szimfonikus zenekara és rockzenészek kísérik.

 

Székely Csaba az eredeti bibliai történet alapján írt művében Jézus szerepét Szabó Kimmel Tamás alakítja, Júdást Stohl András, Pilátust Fekete Ernő, Kajafást László Zsolt formálja meg, Pétert Feke Pál, Szűz Máriát Pápai Erika, Mária Magdolnát pedig Tóth Gabi alakítja. A szereplők névsora még nagyszerű meglepetéseket tartogat. A produkció díszlettervezője Menczel Róbert, jelmeztervezője Tihanyi Ildikó. A modern, zenés passiójáték csupán egyetlen alkalommal, április 9-én 19 órakor lesz látható a Papp László Budapest Sportaréna színpadán.

 

Erre a különleges és nagyszabású eseményre 15 százalékos karácsonyi kedvezményt biztosítanak 2016. december 24-ig. A részletekről az alábbi linken tudnak tájékozódni: http://www.budapestarena.hu/program/passio-xxi-

Forrás: MTI

Fotó: Alföldi Róbert Facebook-oldala

A rovat további cikkei