Az egész várost megmozgató ingyenes fesztiválon a pécsi Széchenyi téren könnyűzenei koncertek, a Sétatéren gasztro- és kézművesutcával várják a látogatókat. Szeptember 22-én, csütörtökön a Bikini legnagyobb slágereivel és újabb dalokkal érkezik Pécsre a nyitónapon, továbbá ugyanaznap hallható Hrutka Róbert Láthatatlan szépség című koncertje a – szintén a város főterén álló – Művészetek és Irodalom Házában is.     

Szombaton Geszti Péter megújított Best of Geszti műsora a legsikeresebb Rapülők-, Jazz+Az-, Gringosztár- és Létvágy-dalokat sűríti egy koncertbe, egy nappal később pedig az alapvetően autentikus cigány zenét játszó Parno Graszt zenekar lép fel.    

A Pécsi Napokkal egy időben zajló Tanuló város fesztivál keretében fellép a Pécsi Vasutas Koncertfúvós Zenekar, a Kubalibre, valamint Frank Adél divatbemutatóját is megtekinthetik az érdeklődők, továbbá lesznek workshopok, gyerekprogramok és csaknem 50 civil szervezet, cég és intézmény várja előadásokkal, bemutatókkal az érdeklődő diákokat, felnőtteket.     

Az idei rendezvényt egy tematikus nap, a szeptember 23-i Pécsi Tangóünnep – tánccal, zenével, tangó-flashmobbal, dél-amerikai kiállítással, valamint az argentin gasztronómia és borok legjavával – teszi különlegessé. A rendezvény aktualitását az adja, hogy 1922-ben Pécs Szabad Királyi Városában betiltották a tangót. Mivel a rendeletet jogilag sohasem vonták vissza, az elméletileg ma is érvényben van. A tiltórendelet 100. évfordulójához közeledve az önkormányzat hivatalosan is megsemmisíti a rendeletet az argentin követ társaságában. Ezt színesítik a Pécsi Tangóünnep zenés-táncos programjai szeptember 23-án.     

A zenés-táncos rendezvények kizárólag védettségi igazolvánnyal, míg a Sétatéren található gasztroutca korlátozás nélkül látogatható. A fesztivál részletes programjai megtalálhatók a pecsinapokfesztival.hu oldalon.

Nyitókép: Bikini. Forrás: a Pécsi Napok Facebook-oldala