Hatalmas mulatságon búcsúztathatják a nyarat a családok az ország egyik legnagyobb ingyenes gyerekfesztiválján, a pécsi Szamárfül Fesztiválon. A Zsolnay Kulturális Negyedben augusztus 27. és 29. között közel 70 programmal, köztük az Apacukával, Szalóki Ágival és a Star Wars szereplőivel vár kicsiket és nagyokat a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

Szamárság lenne otthon maradni, hiszen a kínálatban szerepelnek gyermekszínházi előadások, koncertek, kézműves-foglalkozások, bábszínházi darabok, tudományos-ismeretterjesztő programok, ügyességi játékok és mesekiállítás is.

„Tavaly sajnos a pandémia miatt nem tarthattuk meg a Szamárfül Fesztivált, így idén még nagyobb lelkesedéssel várjuk, hogy egy önfeledt, háromnapos kalanddal zárhassuk a nyarat. Ehhez minden hozzávalót megadunk a családoknak, hiszen reggeltől estig tartó programkavalkáddal készülünk” – számolt be Bleszity Péter, a fesztivált szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

Olyan gyerekkedvencek adnak koncertet, mint az Apacuka, Szalóki Ági, a Rutkai Bori Banda, a Szélkiáltó, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, a Kolompos és a Kiskalász. A Star Wars kedvelői közös fényképet készíthetnek R2D2-val és a rohamosztagosokkal, mindezt ráadásul egy nagyméretű Star Wars-háttér előtt. A vérbeli rajongók számára igazi kuriózum lesz a birodalmi sisakkiállítás is.

A kreatív, kézművesprogramokon örök emlékeket készíthetnek a kicsik. Részt vehetnek képeslapkészítő műhelyen, gyöngyfűzésen, origamifoglalkozáson, marcipángyurmázáson, és kipróbálhatják a nemezékszer-készítést is.  

A színházi és bábszínházi előadások között szerepel többek között a Bóbita Bábszínház Dödölle című csecsemőszínházi előadása, de megismerhetjük a Sárkányölő Sebestyén vagy a Szélkötő Kalamona kalandjait is. A Bóbita Bábszínház mellett itt lesz a marosvásárhelyi Ariel Bábszínház, és interaktív zenés bohócelőadást tart a Bohóc Brigád. Négyszögletű Kerek Erdő címmel lesz látható a Lázár Ervin-mesekiállítás, és a Bóbita Bábszínház 60 évének időbejáró kiállítása is a fesztivál során nyílik meg.

A
fesztivál ideje alatt a Zsolnay Kulturális Negyedbe a 16 év felettiek – mind a
fesztivál látogatói, mind a turisták – kizárólag védettségi igazolvánnyal léphetnek
be.

Képek forrása: Zsolnay Örökségkezelő