fbpx

Pécsre érkezik Lady Gaga és Taylor Swift cipője a LokART Fesztivál jóvoltából

Mások mellett Lady Gaga, Taylor Swift és Fergie számára tervezett lábbelik is láthatók azon a pénteken nyíló kiállításon, amelyet a pécsi LokART képzőművészeti fesztivál előfutáraként rendeznek meg.

A június 9. és szeptember 3. között megrendezendő tárlaton több mint 80 cipő tekinthető meg a hágai Virtual Shoe Museum gyűjteményéből a Pécsi Galériában. A Shoe Fantasies – Cipőfantáziák című kiállításon látható többek között Zaha Hadid krómozott vinylgumiból és olasz kecske-nappa bőrből készült Nova című cipője, míg a divat és show világát Lady Gaga, Taylor Swift és Fergie cipői reprezentálják. A kiállító angol, belga, bolgár, holland, izraeli, japán, orosz, olasz és román tervezők mellett Atalai Zita, Kovács Sára, Melegh Anna és Tóth-Kern Enikő cipőalkotásait is megcsodálhatják a látogatók.

Kobi Levi Flamingó pár (2012) elnevezésű cipője

A kiállítás kurátorai Liza Snook, a Virtual Shoe Museum alapítója és Amber Aurélie Ambrose flamand cipőtervező, aki „égig érő sarkú” cipőivel vált ismertté a világban.

Amber Aurélie Ambrose a divat és a művészet határait kutatja, megkérdőjelezi a társadalmi elvárásokat, és új univerzumok felfedezésére, új látásmód kialakítására törekszik. Összeköti a művészetet, a divatot, a különböző kultúrákat. Elkötelezett a fenntartható, innovatív technikák és anyagok iránt. Hollandiában és Kínában tanítja az új tervező generációt, de kiállításokat is rendez.

Liza Snook 2004-ben hozta létre a VirtualShoeMuseum.com digitális platformot cipőrajongók és szakemberek számára, ahol tervező, szín, típus vagy anyag szerint lehet cipőket keresni.

A pénteken nyíló pécsi kiállítás kifejezetten a június 21. és 25. között zajló pécsi LokART képzőművészeti fesztivál prológjára készült. A 10 helyszínen, csaknem 100 művész részvételével, második alkalommal megrendezendő LokARTon a képzőművészet mellett más, a vizuális és a kortárs művészeti szcénába tartozó alkotások és előadások is megjelennek.

Nyitókép: Jo Cope Turning Point (2022) elnevezésű cipője. Fotók forrása: ZsÖK

A rovat további cikkei