fbpx

Pénteken indul a Szentendrei Teátrum programsorozata

A kulturális kínálatban ősbemutatók, koncertek és felolvasószínházi premierek is szerepelnek.

Augusztus 7-én rendhagyó gálával nyitja meg 52. nyári évadát a Szentendrei Teátrum. A Szabad terek Nyitott lelkek elnevezésű nyitórendezvény meghívott művészei a Teátrum hőskorához és a közelmúlt sikeres évadjaihoz kapcsolódnak.

A színházi rendezvények kiemelkedő eseménye Sényi Fanni és Sardar Tagirovsky Függöny című darabjának ősbemutatója, amely Molière, Bulgakov, Szophoklész, Racine, Mnouchkine, Mandel és Shakespeare művei, valamint a szereplők és alkotók improvizációi alapján jön létre a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatónak közreműködésével.

A Függöny című előadás színészei, fotó: Szentendrei Teátrum

Augusztus 22-én magyarországi premierként láthatja a közönség Didier Caron Hamis hang című kamaradarabját Nagy Dániel Viktor és Vasvári Csaba főszereplésével, Ujj Mészáros Károly rendezésében. A szegedi MASZK Egyesület, az Orlai Produkciós Iroda és a FÜGE közös előadásában augusztus 16-án Grecsó Krisztián-Bíró Bence Megyek utánad című drámája látható.

Augusztus 9-től felolvasószínházi bemutatók várják a közönséget. A zenei kínálatban többek között a Borbély Műhely és Binder Károly közös koncertje szerepel, Garázsbanda címmel koncertszínházi előadást tartanak, együttműködve a DEKK Színházzal, a FÜGÉ-vel és a Kőszegi Várszínházzal. A Gyerekteátrum keretében három színházi előadás várja a kicsiket vasárnap délelőttönként a Dunaparti Művelődési Ház udvarán.

Fotó: Szentendrei Teátrum

Az idei év különlegessége, hogy a teátrumi programok ősszel és télen is folytatódnak újabb, immár kőszínházi előadásokkal és színházi együttműködésekkel. A Szentendrei Teátrum idei házigazdája Nagy Dániel Viktor színművész, a színházi előadások főbb helyszínei a Ferenczy Múzeum és a Dunaparti Művelődési Ház udvara. A közönséget a járványhelyzet egészségügyi előírásaihoz alkalmazkodva biztonságos nézőterekkel várják.

Nyitókép: Éder Vera. A Színház- és Filmművészeti Egyetem harmadéves bábszínész osztályának Anima című előadása, amelynek részleteit a szentendrei nyitógálán adják elő.

A rovat további cikkei