fbpx

Pénteken lesz a Virtuózok V4+ döntője

Pénteken lesz a Virtuózok V4+ döntője a Duna Televízióban: öt nemzet tíz kiválósága – köztük két magyar, Braun Áron és Oláh Vilmos – lép színpadra világsztár zsűritagok, HAUSER és Plácido Domingo előtt.

A műsort 2021-ben másodszor rendezik meg a visegrádi együttműködésben részt vevő országok – Magyarország mellett Csehország, Lengyelország és Szlovákia – részvételével, idén pedig Horvátország is csatlakozott.

A 20.35-től látható döntőbe mind az öt országból két zenész jutott be. A két magyar finalista közül Braun Áron a marimba-, Oláh Vilmos a gitárjátékával győzte meg a zsűrit. A fellépőket ezúttal is a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséri Hollerung Gábor Liszt Ferenc-díjas karmester vezényletével.

A zsűriben a részt vevő országok zenei szaktekintélyei ülnek. Miklósa Erika Kossuth-, Liszt- és Prima Primissima-díjas koloratúrszoprán operaénekes, Alicja Wegorzewska lengyel operaénekes, Peter Valentovic szlovák karmester, Gabriela Bohácová cseh művészeti igazgató és Stjepan Hauser horvát csellóművész. A „szuperzsűri” szerepét ismét Plácido Domingo operaénekes-karmester tölti be.

Nyitókép: Virtuózok.hu

A rovat további cikkei