Esterházy Péter 33 változat Haydn-koponyára című drámájának szövegtöredékeit az Örkény Színház művészei adják elő a Los Angeles-i Viano String Quartet zenei közreműködésével. A produkció az Esterházy Magyarország Alapítvány és a Budapesti Őszi Fesztivál közös előadása.    

Az Örkény Színház októberben tűzi műsorára Esterházy Péter Harminchárom változat Haydn-koponyára című darabját. Az Esterházy család kulturális örökségét gondozó Esterházy Magyarország Alapítvány munkatársai úgy érezték, fontos, hogy ezt a művet egy új, egyedi feldolgozásban, Kovács D. Dániel rendezésében a Budapesti Őszi Fesztivál közönsége is megismerhesse.  

Az előadáson Csákányi Eszter, Znamenák István, Borsi-Balogh Máté és a bábművészek játéka mellett a Los Angeles-i Viano String Quartet is kiemelt szerepet kap. A zenészek európai turnéjuk egyik állomásáról utaznak Budapestre, hogy virtuóz zenéjükkel egy újabb réteggel gazdagítsák a színházi eseményt, amelyben a szereplők között még egy Esterházy-robot is felbukkan.    

A performansz kiegészítéseként élő fényinstalláció is lesz: a Haydntrip címet viselő produkciót az ArtTrip audiovizuális alkotóközösség varázsolja a helyszínre.

Fotók: Örkény Színház/Horváth Judit