fbpx

Pest megye díszpolgára lett Ráckevei Anna

A színésznő a kultúra területén elért kimagasló eredményeinek és társadalmi szerepvállalásának elismeréséül kapta a díjat.

A díjat az eredetileg a péntekre tervezett Megyenapon adták volna át, de az ünnepség a járványhelyzet miatt elmaradt. Ráckevei Anna Jászai Mari-díjas magyar színművész, szinkronszínész, érdemes és kiváló művész, aki 2013 és 2018 között a debreceni Csokonai Nemzeti Színházat vezette. A színpad mellett állandó közreműködője volt a Lyukasóra című műsornak, különböző hangoskönyvekben, rádióműsorokban mondott verseket, valamint olvasott fel regényeket. Több mint harminc filmben szerepelt, szinkronszínészként 90 filmhez kölcsönözte hangját. Támogatásával létrejött a Tököli Szárny-nyitogató Alapfokú Művészeti Iskola Alapítvány.

A Megyenap alkalmából Pest Megyéért Emlékérmet kapott Kammerer Zoltán a sport területén elért kimagasló eredményeinek és társadalmi szerepvállalásának elismeréséül, valamint Weltner Amália a több évtizedes gyógyító tevékenysége elismeréséül.

A Megyenap alkalmából számos elismerést adományozott a közgyűlés, erről bővebb információ a www.pestmegye.hu weboldalon található.

Nyitókép: Ráckevei Anna. Fotó: Emmer László

A rovat további cikkei