Az elmúlt tíz évben világszerte ismertté vált zongoravirtuóz, Péter Bence első budapesti nagykoncertjét az MVM Dome-ban adja május 26-án.

Több mint egymilliárdan nézték meg eddig Péter Bence videóit az interneten, és már a világ több mint negyven országában adott koncertet. A 31 éves, Hajdúböszörményből származó Péter Bence ötévesen kezdett zongorázni, hétévesen komponálta első dalát. Klasszikus zongora- és zeneszerzői képzése után az Egyesült Államokban, a Berklee College of Music ösztöndíjasaként folytatta tanulmányait Bostonban filmzene- és zongoraszakon.

A Berklee-n kezdett videókat feltölteni a YouTube-ra, és 2015-ben Michael Jackson Bad című dalának feldolgozásával gyorsan hírnévre tett szert: néhány nap alatt tízmillió megtekintést gyűjtött össze. Három évvel korábban már felhívta magára a figyelmet azzal, hogy Guinness-világrekordot ért el: övé lett a legtöbb, 765 zongorabillentyű-leütés egy perc alatt.

Az elmúlt öt évben telt házas koncerteket adott több mint negyven országban, többek között a Sydney-i Operaházban, a Lotte Concert Hallban Szöulban, a bécsi Stadthalléban vagy a genfi Victoria Hallban. Ő nyitotta meg a BBC Proms in the Parkot 2017-ben a londoni Hyde Parkban, 50 ezer ember előtt.

2020-ban megjelent albuma, a The Awesome Piano több országban az iTunes listájának első helyére, a Billboardon pedig a 11. helyre került.

Nyitókép forrása: Péter Bence Facebook-oldala