Reformer Széchenyiek, rajzokon megelevenedő Petőfi-anekdoták és a lánglelkű költő nyomdokain elinduló írópalánták. Ezúttal is tartalmas időtöltést ígér a Talpig magyar friss epizódja. Podcast ajánló.

A
reformkor egyik emblematikus családja volt a Széchenyieké. Vajon hogyan ápolják
a jelenben a régmúlt hagyományait? – erről is mesél Széchenyi Tímea, a Gróf
Széchenyi Család Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Főkukac, Gombóc Artúr és PomPom után nemrég Petőfi alakját vetette papírra a Kossuth- és Munkácsy-díjas grafikus, karikaturista, Sajdik Ferenc, aki a nemsokára megjelenő Vivát Petőfi című kötetéről árul el részleteket a műsorban. A könyvben szellemes, életvidám rajzokon jeleníti meg a költőhöz fűződő anekdotákat, történeteket, Petőfi gyerekkorának, ifjúságának kalandjait.

„Egy életmű súlyát nem a leírt, hanem a kihúzott szavak mennyisége adja meg” – véli Lackfi János költő-író, aki Petőfit hívta segítségül a hamarosan induló Kreatív írás kurzusának felhívásában.

További hírek, programok a Petőfi-emlékév hivatalos oldalán: petofi.hu!

Talpig magyar – ahogy a reformkor nyomot hagy. A Petőfi-emlékév hivatalos műsorában vasárnaponként betekintenek a reformkor kulisszái mögé: megelevenednek a korszak emblematikus figurái, a hallgatók megismerhetik a korabeli hétköznapokat, és ízelítőt kaphatnak a Kárpát-medence bicentenáriumi programjaiból. A műsorvezető Rédl Ádám.

Nyitókép: Sajdik Ferenc illusztrációjának részlete a Vivát Petőfi kötetből. Forrás: Holnap Kiadó