fbpx

Petőfi a gyerekek nyelvén

Rendhagyó gyereknapi különkiadással jelentkezik ezen a héten a Talpig magyar. A jubileumi, 50. epizódban gyerekszemmel nézünk Petőfire. Podcastajánló.

Nemzeti dal, Szabadság, szerelem, János vitéz – csak néhány mű Petőfi életművéből, amivel biztosan találkoznak a diákok. Vajon hogyan tanítható jól Petőfi? Vendégünk: Nényei Pál író, magyar szakos tanár.

A Gyermekszemmel Szendrey Júlia családjában című kötet jócskán árnyalja a képet Petőfi Sándor fiáról, Zoltánról. Beszélgetőpartnerünk: Gyimesi Emese irodalomtörténész, a könyv szerzője. 

Hogyan hozható közelebb lánglelkű költőnk a fiatal generációhoz? Nagy Petőfi-könyvmustra az IGYIC-cel. Vendégünk: Harmath Artemisz irodalmár, az Ifjúsági és Gyerekirodalmi Centrum vezetője.

Talpig magyar – ahogy a reformkor nyomot hagy. A Petőfi-emlékév hivatalos műsorában vasárnaponként betekintünk a reformkor kulisszái mögé: megelevenednek a korszak emblematikus figurái, megismerjük a korabeli hétköznapokat, és ízelítőt kapunk a Kárpát-medence bicentenáriumi programjaiból. Műsorvezető: Rédl Ádám.

A rovat további cikkei