Június 28-án és 29-én, Pilisborosjenőn első alkalommal rendezik meg A Nagy Attraktor Bábfesztivált, amely nullától 99 éves korig minden korosztály számára kínál felhőtlen és ingyenes szórakozást.

Johannes doktor Faust, borzadályos komédia ördögökkel Fotó: Éder Vera
Johannes doktor Faust, borzadályos komédia ördögökkel. Fotó: Éder Vera

A Pilis hegység délkeleti vonulatai mentén található Pilisborosjenő a természetjárás szerelmeseinek kedvelt úti célja, június utolsó hétvégéjén pedig a kultúra és a családi kikapcsolódás fellegvárává alakul a Budapesttől 13 kilométerre található község.

„Sokat, de nem eleget látott színészek vagyunk. Pár éve megalapítottuk családi színházunkat, a Laniakea Színházat. Megfogadtuk, hogy ha alkalmunk nyílik, elhozzuk Pilisborosjenőre azt a csodát, amit a bábosok tudnak, mert azt gondoljuk ehhez a településhez ez igazán passzol. Idén alkalmunk nyílt végre, és nem haboztunk. Már csak pár nap, és elindul A Nagy Attraktor Bábfesztivál a Laniakea Színház és a Pilisborosjenői Művelődési Ház és Könyvtár szervezésében” – nyilatkozta Nagy Petra és Keresztény Tamás, a fesztivál megálmodója és szervezője, akiket Jávor Csaba, a helyi Reichel József Művelődési Ház intézményvezetője segít.

A két helyszínen zajló fesztivál egyik központja a faluház rendezvényterme lesz, ahol bábkiállítással, marionettjátékkal, babaszínházi előadásokkal és diavetítéssel készülnek a szervezők. Az esemény másik helyszíne a Szent Márton Waldorf Iskola udvara, ahol ügyességi játékokkal, kézműves programokkal, koncerttel, bábszínházi előadásokkal várják az érdeklődőket.

A rendezvény ingyenes, azonban két előadás regisztrációhoz kötött a rendezvényterem befogadóképessége miatt.

További részletek a fesztivál Facebook-oldalán