fbpx

Plácido Domingo márciusban az MVM Dome-ban lép fel

Plácido Domingo 2023. március 4-én az MVM Dome-ban ad koncertet. A világhírű operaénekes mellett vendégként fellépnek a 2022-es Virtuózok tehetségkutató győztesei és különdíjasai is.

Plácido Domingo több mint 60 éve varázsolja el jellegzetes és érzelemdús hangjával a közönséget világszerte, karrierje során több mint 4000 előadáson, koncerten lépett fel, több mint 150 szerepet megformálva. Három híres operafilm is fűződik nevéhez, Rosi Carmenje, valamint Zeffirelli La Traviataja és Otellója. A világhírű operaénekes karmesterként is tevékenykedik, több mint 600 operaelőadást és szimfonikus koncertet vezényelt.

A 82 évesen is rendkívül aktív spanyol énekes-karmester különleges kapcsolatot ápol Magyarországgal, a magyar klasszikus zenei tehetségkutató, a Virtuózok nemzetközi mentora és támogatója. Domingo amellett, hogy gyakran találkozik a Virtuóz-tehetségekkel, segíti is őket pályájuk elindításában, a szerencsés fiatalok már több nemzetközi koncerten is felléphettek a vezényletével. 2020-ban az öt országban sugárzott tehetségkutató műsor zsűrijében is helyet foglalt.

A 2023. márciusi koncertjen klasszikus és ismert operarészletek csendülnek fel, a maestrót a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséri. Az est különlegessége, hogy vendégként fellép fia, Plácido Domingo Jr., valamint a 2022-es Virtuózok tehetségkutató győztesei és különdíjasai.

Fotó: Kaori Suzuki

A rovat további cikkei