Barátság przyjaźń, szabadság wolność címmel plakátkiállítással tiszteleg a főváros Bem József és a szabadságért harcoló lengyel katonák előtt március 15. alkalmából.

2024-ben ünnepeljük a lengyel származású hős tábornok, Bem József születésének 230. évfordulóját. Ennek apropóján a Budapest Brand nZrt. a tábornok életéről és a magyar szabadságharcban is részt vevő önkéntes lengyel katonákról rendez plakátkiállítást a Városháza parkban. A plakátokon végigkövethetjük annak a négyezer fős lengyel légiónak a működését és mozgását, amely a magyarok mellett harcolt a zsarnokság és az elnyomás ellen. Az informatív leírásokat magyar és lengyel nyelven is tartalmazó plakátok március 14-től egészen április 8-ig várják az érdeklődőket.

A kiállítás kurátora Csapó Csaba történész, a képanyag összeállításán art directorként Molnár Gergely, szövegíróként Mészáros P. Dániel dolgozott. A megvalósulást képanyaggal segítette a Nemzeti Múzeum, az Osztrák Állami Levéltár, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a Hadtörténeti Intézet és Múzeum. A kiállítás lapozható változata itt érhető el.