Pódiumbeszélgetések

Helyszín: Tisza mozi, Szolnok, Templom út 4.

Június 16.

15:30 50 éves a Szolnoki Szimfonikus Zenekar ? A színpadon Kádár Edit, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar szóvivője

16:00 VIII. Nemzetközi Tudományos Filmfesztivál ? Vendégünk Demeter István, a Tisza mozi igazgatója

16:30 15 perc hírnév ? Bemutatkozik a Lóci játszik, Cseh Tamás Program által támogatott zenekar

 

Június 17.

15:00 Sikeresen pályáztam az NKA-hoz

Tájékoztató előadás pályázóinkat, illetve leendő pályázóinkat érintő témákról. Részletesen beszámolunk aktuális pályázati felhívásainkról, a Nemzeti Kulturális Alapot érintő jogszabályváltozásokról, a regisztrációs eljárásról, illetve az online pályázati rendszer működéséről. A témákkal kapcsolatos kérdésekre a helyszínen válaszolunk, vagy esetleges problémákra megoldást keresünk.

 

Az előadást tartja:

Krucsainé Herter Anikó, az NKA Igazgatósága főigazgatója

Vizkeleti Andrea főtanácsos, az NKA Bizottsága titkára

Barna Márton projektvezető főtanácsos

 

16:00 Cseh Tamás Program ? Beszélgetés az NKA új könnyűzenei programjáról

A Cseh Tamás Programról

A NKA Cseh Tamás Programjának célja a könnyűzenei utánpótlás támogatása, és színvonalas produkciók fellépési lehetőségeinek, külföldi népszerűsítésének elősegítése.

A program nyolc alprogramból áll. Az NKA Cseh Tamás Ideiglenes Kollégiuma induló zenekarok mellett vidéki klubokat, vidéki és kisközösségi médiát, előzenekaros felállásokat, nemzetközi turnékat és promóciót támogat pályázatos formában. A programiroda pedig a pályázók segítésén túl saját rendezvényeivel és kutatásaival a zeneipar minden szegmensét megszólítja, például menedzsment workshopjaival, jogdíjfizetést ösztönzésére irányuló kutatásával, valamint könnyűzenei örökségünk értékeinek megőrzésére irányuló tevékenységével.


Beszélgető partnerek:

Bajnai Zsolt, az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiumának vezetője

Kövecses Ferenc, Amadeus Rádió, Cseh Tamás Program médiatámogatási alprogram nyertese

Demeter István, Cseh Tamás Program klubtámogatás nyertese,

Tóth József, Jászkerület Nonprofit Kft, Cseh Tamás Program klubtámogatás nyertese

 

17:00 15 perc hírnév ? Bemutatkozik Kalmár Panni és zenekara, Cseh Tamás Program által támogatott együttes

 

17:30 Beszélgetés Tim Lotharral, dán coutry-blues énekes-gitárossal és Kovács Ákossal, a X. Tiszavirág Fesztivál főszervezőjével

szolnoki

Cseh Tamás Program által támogatott zenekarok fellépése

Helyszín: PálinKaLand, 19:30

 

Június 16. Lóci játszik

A Lóci játszik egy egyszemélyes, storyteller-jellegű produkcióból nőtte ki magát először duóvá, majd egy hat fős zenekarrá. Minden dal magán hordozza a lecsupaszított, akusztikus gyökerű megszólalás sajátosságait: kidolgozott, erőteljes gitárszólam, izgalmas szövegvilág, finom de hangsúlyos zenei kiegészítések.

Június 17. Kalmár Panni és zenekara

Aki kiváncsi arra, hogyan lehet a vágyakozásról vagy szerelemről vidáman énekelni, hallgasson bele Kalmár Panni bemutatkozó albumába. A magyar közönség számára kevésbé ismert portugál fado stílusát gyúrják át saját ízlésük szerint, létrehozva ezzel egy izgalmas zenei ötvözetet.

Június 18. Zűrös Banda

A 2013-ban alakult zenekarra jellemző az a hangzás, amelyben balkáni és magyar dallamok szövődnek egybe sajátos hangzásvilággal. Így különböző zenei stílusok és népzenei ihletésű saját dallamok is megjelennek a zenekar műsorában

 

Június 19. Nemulass

“Szevasztok! A duhaj, lendületes koncerteket szeretjük, ahol kedvére vígad a közönség! Dalaink magyar nyelven íródnak és az egyetlen koncepciónk, hogy ez így is maradjon. Zenénk a szövegvilágból megálmodott hangulatot festi meg, megkötések nélkül. Így garantált a fordulatos, tarkabarka dallamvilág!” ? így fogalmaz magáról a zenekar.