fbpx

Posztapokaliptikus kráterben szervez zenei fesztivált július közepén a Hello Wood és a Katttarzis

Zalahalápon, a július 14-15-én a Kráter nevű zenei rendezvényen olyan hazai előadók lépnek fel, mint az Analog Balaton, Sisi, Lil Frakk, 6363, Kale Lulugyi és a Wavy Budapest.

A program helyszíne Zalahaláp lesz, ahol az elbányászott Haláp hegy posztapokaliptikus krátere nyújtja a látványos környezetet a zenéhez. Az eseményt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF2023) kezdeményezésére és támogatásával rendezik meg.

A Kráter a különleges épületeiről és alkotótáboráról ismert Hello Wood eddigi legnagyobb alkotótáborát, a Builder Summitot zárja le, ahova a világ minden tájáról gyűlnek össze az építeni vágyók. A 8 napos művészeti alkotótábor során a 200 nemzetközi résztvevő helyspecifikus, ideiglenes installációkkal és land art alkotásokkal tölti meg a bánya területét, amelyeket a fesztiválozók is felfedezhetnek majd.

Emellett kifejezetten a zenei eseményre új Hello Wood-alkotás is készül, egy látványos központi land art installáció, amely a nagyszínpadot rejti majd és helyet teremt a táncolásnak. Az egyedi színpadképet a Katttarzis bulikról ismert izgalmas fényinstallációk egészítik ki a még mágikusabb élmény érdekében.

A Kráter headlinere az Analog Balaton, akik nevéhez az utóbbi évek legnépszerűbb fesztivál live act fellépései kötődnek a hazai rap közösségben egyre meghatározóbb Lil Frakk és 6363 közös produkcióval érkeznek, emellett az egyik legizgalmasabb új felfedezett, Sisi is színpadra lép.

A fesztiválon jelen lesz a cigányzenei események állandó fellépője a Kale Lulugyi. A Wavy Budapest hip-hop kollektívát egyebek mellett Co Lee, Orlando, Aminon, valamint Blaize képviseli majd. A népszerű elektronikus zenei programokat szervező Katttarzis csapata által összeállított elektronikus zenei line-upban többek között olyan nevek fordulnak meg, mint Tolo és Falcao (LavaLava), Lau, dtnb., valamint Vatsanah.

A kétnapos Kráter zenei esemény az elhagyott zalahalápi bánya hosszú távú hasznosításában is kulcsszerepet játszik. A fesztivál során színpadként és központi eseménytérként üzemelő installáció hosszú távon a bánya turisztikai attrakciója lesz, amely a terület rekultivációja részét képezi az EKF2023 hosszútávú régiós fejlesztési programjának.

Fotó forrása: Hello Wood Facebook

A rovat további cikkei