A Devils zeneileg leginkább Chet Faker munkásságához áll közel, és a szerelemnek olyan oldalát mutatja be, amiről dalszövegekben általában ritkán esik szó.

„Kizárólag olyan dolgokról szoktam írni, amik velem történtek, emiatt minden dalom nagyon személyes. A Devils a szeretetről és a támogatásról szól, illetve arról, hogy ha ezeket a megfelelő embertől kapjuk, annak lehet gyógyító hatása. Vagy legalábbis nagy segítség lehet abban, hogy meggyógyítsuk a saját lelkünket” – fogalmazott a zenész.

A különös téma megközelítéshez pedig egy még különösebb videó társul, ami kicsit olyan, mintha Wes Anderson világába egy hiperaktív főszereplő csöppenne. A szokatlan képsorok mellett a klip további érdekessége, hogy O’Sullivan megkeverte a kártyákat, így korábbi „tettestársai” teljesen új szerepben tündökölhetnek. Így került a kamera másik oldalára a Dig Gold és a Born in the Rain klipjeinek operatőre, Vadas Géza, míg legutóbbi videójának főszereplője, Kaptay Annamária ezúttal rendezőként és operatőrként vett részt a projektben.

„Nem akartunk túlpolírozott, megkoreografált klipet. Inkább a képekkel megfestettük a dal hangulatát, és ezt vegyítettük Géza igazán egyedi táncmozdulataival. Szabadjára engedtük a dolgot, és hagytuk, hogy önmagáért beszéljen. A végeredmény pedig elég abszurd lett, de én pont ezért imádom” – tette hozzá.

A Devils tehát egy több szempontból szokatlan alkotás, ami minden furcsasága ellenére könnyed és magával ragadó, úgy, ahogy O’Sullivan korábban megjelent dalai is, és remekül előrevetíti az ősszel debütáló album hangulatát. Az énekes-dalszerző ráadásul nemcsak hazánkban népszerű, de német, portugál és román rádiók is előszeretettel játsszák dalait. Élőben legközelebb július 13-án az EFOTT-on, július 15-én pedig a Reflektor fesztiválon láthatja őt a közönség.