„A közösségi média megjelenésével egyrészről teljesen hétköznapivá vált, hogy az ember valóságshow-t csinál az életéből, határok nélkül áldozza be saját és környezete privát szféráját, másrészről az, hogy a visszajelzésért képes abszolút figyelmen kívül hagyni, hogy milyen hatással van a környezetére és az abban élőkre”– meséli Patocska Olivér, aki Barabás Dáviddal közösen alkotja az OliverFromEarth izgalmas duóját.

Az ütős, őszinte rapbetétekből és fülbemászó refrénből építkező dal ügyesen kiaknázza az iróniában rejlő lehetőségeket, és ez még nem minden: Dávid egy „utcai kísérletnek” is alávetette magát:

„Az instahun videóklipje továbbfűzi a szám mondanivalóját, ugyanis Dávid arra vállalkozott, hogy egy teljes napig eljátssza, milyen »kifelé« élni. Olyan kihívásokat teljesített, amihez szükség volt rá, hogy bevonjon civileket, mint például leszólított embereket az utcán, pizzásdobozt tartott egy rászoruló felé, míg ezt megörökítette a telefonján. A végére teljesen kimerült mentálisan” – fejtette ki Olivér.   

Az OliverFromEarth csapata hozzátette: „Szeretnénk felnyitni az emberek szemét: a közösségimédia-platformok jótékonyak is lehetnek, ha ezt a jó szándék, a közösségépítés vezérli, ellenben az öncélúsággal, rombolással.”

Olivérék ezt hamarosan meg is szeretnék mutatni, hiszen szívügyük a társadalmi felelősségvállalás: az utóbbi években rendszeresen szerveznek adománygyűjtő körutat, és továbbra is készülnek egy karitatív akcióval, amely során saját felületeiket is tervezik mozgósítani. A zenekart december 4-én a Mikulásgyár Somló Tamás Színpadán is láthatja a közönség.

Most pedig következzen az instahun:

Nyitókép forrása: OliverFromEarth