Ígéretes programmal vár a Békéscsabai Jókai Színház a következő héten.

A Békéscsabai Jókai Színház előadásában új premiernek örülhetünk a hétvégén: Stella Adorján és Békeffi István, a két háború közötti sikergyárosok jegyzik a Pezsgős vacsora című romantikus vígjátékot, amely egy idősebb, befutott író, Szabó Sándor (Bartus Gyula) és egy locsi-fecsi boltoskisasszony (Kiss Viktória) szilveszteréji találkozását meséli el. A fordulatos történet hátterében felsejlik a húszas-harmincas évek Magyarországa a vagonlakó szülőktől a fővárosi primadonnák világáig. Az előadás rendezője Verebes István, helyszíne a nagyszínpad.

A csabaiak és a Békés megyeiek örömére folytatódik a Városházi esték rendezvénysorozat a Városháza díszudvarán.

A következő egy hétben három nyilvános előadást ajánlanak a színházszerető közönségnek. Július nyolcadikán, csütörtökön bemutatják a Kanapét, Sánta Laci önámító zenés estjét, amelyen a házigazda és Koós Réka mellett fellépnek a színház jól ismert mai és korábbi csillagai: Gubik Petra, Sánta László, Gulyás Attila, Vadász Gábor, Csonka Dóra és Nagy Róbert. Kilencedikén, pénteken a romantikáé a főszerep: Csiky Gergely A nagymama című darabja szelíd humorral beszél a szerelemről. A darabot az egri Gárdonyi Géza Színház előadásában láthatják. Tizedikén újra a zenéé lesz a főszerep: Szép nyári nap címmel a Neoton együttes slágereiből szőtt musicalt hoz el a Magyarock Dalszínház: a hetvenes évek egyik nyári építőtáborában a gimnazisták az éjszakai bulik és a szabadság kedvéért vállalják a munkát, és a tinik életéről mi is mesélhetne jobban, mint azok a korabeli dallamok, amelyeket mindannyian ismerünk.

A Városházi esték és a Békéscsabai Jókai Színház előadásait a jelenleg érvényben lévő rendelkezések szerint csak védettségi igazolvány birtokában látogathatók.

Nyitókép forrása: Békéscsabai Jókai Színház