Szente Béla történelmi játéka, a Békéscsaba újratelepítésének 300. évfordulója alkalmából készült Szárnyad árnyékában ősbemutató lesz. A gyermekszínházi előadások közül Az igazmondó juhász és az aranyszőrű bárány új feldolgozásban elevenedik meg, valamint elkészül a Rákosi Viktor regényéből Nemlaha György által adaptált Elnémult harangok is, amelyet szintén új átdolgozásban fognak előadni.


img_5924_1_600x399.png
ŐsvigasztalásFotó: Békéscsabai Jókai Színház

Ezek mellett az új évadban Arthur Miller Pillantás a hídról, Noel Coward Vidám kísértet, Móricz Zsigmond Nem élhetek muzsikaszó nélkül című műve, valamint az Alul semmi zenés vígjáték szerepel a felnőtt és ifjúsági színházi bemutatók sorában.

A gyermekszínházi bemutatók között tervezik a Kukac Kata kalandjait és A sHÓwkirálynő zenés mesejátékot. A rendezők között a jövő évadban is lesznek meghívott művészek, mint például Csiszár Imre, Kiss József, a Szolnoki Szigligeti Színház művészeti vezetője és Bozsó József; színészek közül pedig Papp Barbara, aki korábban is több darabban játszott a színházban, és az új évadban is visszatér legalább három szerepben.

Jövőre is repertoáron marad a Monte Cristo grófja, az Egy őrült naplója, A beszélő köntös, a Leszállás Párizsban, az Ősvigasztalás, a Hajnalban, délben, este és a My Fair Lady című darabok.


beszelo_kontos_019_590x393.png
A beszélő köntösFotó: A-TEAM/Nyári A.

A teátrum májusban a Vagina monológok című könyv alapján készült Break the Chain angol nyelvű monodrámával részt vesz az ukrajnai Melpomenia Tavrii Nemzetközi Színházi Fesztiválon. Emellett a tervek szerint erdélyi turnéra viszik a Tamási Áron műve alapján készült Ősvigasztalást, a Gyulai Várszínházban a Micimackót, Tokajban pedig valószínűleg a Monte Cristo grófját játsszák majd a nyáron. A Szarvasi Vízi Színházba négy darabot is elvisznek.

A bérleteket április 24. és május 23. között lehet megújítani; új bérletek vásárlására május 24-től van lehetőség.

Vár a kecskeméti teátrum!
A következő évadban a nagyszínházi bérletes előadások sora október 2-án, a Város napján Mikszáth Kálmán A beszélő köntös című regényének musicalváltozatával kezdődik. Ezt november 16-án Carlo Goldoni Nyaralás című komédiája követi. A színház tánctagozata, a Kecskemét City Balett Verdi Traviata című darabjának táncszínházi előadását december 7-én viszi először színre. A negyedik darabot, Francis Veber Balfácánt vacsorára című vígjátékát szilveszterkor láthatja először a közönség, de a bemutatót 2019. január 4-én tartják. Shakespeare Othello című drámáját 2019. február 22-én tűzik először műsorra. Az utolsó bérletes nagyszínházi előadást, Agatha Christie Tíz kicsi néger című krimijét pedig 2019. április 5-én mutatják be a kecskeméti Katona József Színházban.


kecskemeti_katona_600x416.png
A kecskeméti Katona József Színház

A gyermekeknek ezúttal is két darabbal készülnek. A Grimm testvérek nyomán készült Jancsi és Julis című mesejáték bemutatóját október 10-én tartják, míg az Operamesék című sorozat következő táncos történetét 2019. március 20-án nézheti meg először a közönség.

A Kelemen László Kamaraszínházban október 6-án David Seidler A király beszéde című darabját, 2019. február 23-án pedig a Fekete Péter című operettet viszik színre. A Ruszt József Stúdiószínházban Arthur Miller Az ügynök halála című drámáját november 17-én mutatják be. Bertolt Brecht Baal című színművét 2019. január 11-én, Leonard Gersche A pillangók szabadok című romantikus vígjátékát pedig 2019. április 12-én tűzik műsorra. Folytatódnak az osztálytermi előadások is: a következő évadban Réczei Tamásnak, a társulat művészeti vezetőjének Osztályelső című darabját 2019 januárjában láthatják először a diákok.

Az Újvilág Passiót június 8-án és 9-én játsszák majd a Kecskeméti Arborétumban, az Udvarszínház pedig augusztus 3. és 11. között várhatóan három előadással várja majd az érdeklődőket.

Forrás: MTI/Kultúra.hu