fbpx

Presser Gábor jövő szeptemberben a Sportarénában ad koncertet

Presser Gábor újra a Papp László Budapest Sportarénában lép fel: a dalszerző, billentyűs, énekes 2023. szeptember 30-án Még 1 koncert címmel ad műsort.

Budapest, 2018. október 8. Presser Gábor Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas előadóművész, zeneszerző, zongorista és énekes, érdemes művész a fővárosi Papp László Budapest Sportarénában 2018. október 8-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

A zenész mintegy 55 éve van a pályán. Játszott az Omegában, 1971-ben megalapította a Locomotiv GT-t, sikeres musicalek, köztük a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról vagy A padlás, filmzenék, például a Szerelem utolsó vérig szerzője, aki szólólemezei mellett mások mellett Kovács Katinak, Zoránnak, Katona Klárinak és Rúzsa Magdinak írt slágereket.

Első szólólemeze, az instrumentális, szintetizátoros Electromantic éppen negyven évvel ezelőtt, 1982-ben jelent meg, a legutóbbi, a Szerenád helyett 2015-ben. 2018-ban dupla telt házas koncertet adott a Papp László Budapest Sportarénában.

„Előjön rengeteg emlék, bevillannak arcok, hangok, képek, dalok, dallamok, s közben a percről percre növekvő izgalom, másképp szólva valamennyi korai lámpaláz s persze öröm is. Az ember becsukja a szemét, tervezgetni kezd, rajzol is ügyetlenül, jegyzetel, aztán elvet, összegyűr, széttép, s egy óvatlan pillanatban azt mondja magában: igen.

Mert hát a zenélésnél semmi sem jobb. Vagyis de. Ha jól sikerül. Tegnap elfogadtam a felkérést.

Akkor legyen” – írta hétfőn a közösségi oldalán Presser Gábor.

Az előadó, szerző idén márciusban a koronavírus-járvány miatti korlátozások következtében háromszori halasztás, csaknem két és fél éves előkészület után adott koncertet a Budapest Kongresszusi Központban Dalok régről és nemrégről címmel.

A Presser Gábor által alapított legendás Locomotiv GT, amely Somló Tamás 2016-os halála óta nem létezik, tavaly volt 50 éves.

„Több dolog készül. Az egyik projekt dalokról szól különböző előadók közreműködésével, aztán dolgozom válogatott versek megzenésítésén, és születőben van egy instrumentális anyag Zenék képzelt filmekhez címmel” – mondta Presser Gábor korábban az MTI-nek.

Nyitókép: Presser Gábor Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas előadóművész, zeneszerző, zongorista és énekes a Papp László Budapest Sportarénában rendezett 2018-as koncertjén. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A rovat további cikkei