A Kecskeméti Katona József Múzeum országos kortárs képző- és iparművészeti kiállítást rendez 2024. március 9. és 2024. június 22. között a kecskeméti Cifrapalota földszinti termeiben.

Az eddig megrendezett tizenegy tárlat során, 2002 és 2022 között összesen 1451 (átlagosan 132) alkotást sikerült kiállítani a mindenkori zsűri után. A számok alapján tehát egyértelmű, hogy a biennálé jelentős űrt tölt/töltött be a magyarországi kiállítási palettán, és az évek során az egyik legnagyobb országos sorozattá nőtte ki magát. Ráadásul a hozzá kapcsolódó módszeres gyűjtői tevékenység eredményeként létrejött – a nem egyházi fenntartású magyarországi múzeumokban ma még egyedülállónak tekinthető – a keresztény témakört előtérbe helyező, immár jóval több mint félezer alkotást számláló, speciális gyűjteményi egység is.

A biennálé részletes felhívása az aktuális tematikával, a művek beadásának helyével, idejével, továbbá a letölthető átvételi elismervénnyel a Kecskeméti Katona József Múzeum honlapján található.

A nyitókép Olescher Tamás „Új ég, új föld” című alkotásának részlete (1994–1996, Kecskeméti Katona József Múzeum).