magyar_nemzeti_tancegyuttes_600x375.png
Jelenet a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Táncrapszódia című előadásából

Az idei programból sem hiányzik a Partiumi Színházi Esték, lesznek szabadtéri filmvetítések, irodalmi és történelmi tematikájú beszélgetések, képzőművészeti és bortörténeti kiállítások. A fesztivál fő helyszínének számító szatmárnémeti Kossuth-kertet hangulatosabbá teszik, a tér újragondolása mellett relaxációs zónát is létrehoznak.

 

Színes az idei Partiumi Magyar Napok zenei kínálata is. Marót Viki és az őt kísérő Nova Kultúr Zenekar, az Ismerős Arcok, a Csík zenekar, a Compact Disco, a Twisted Systems, a Strangers és Koszika is fellép a magyar napokon. A fesztivál kiemelt meghívottja Ákos, aki augusztus 25-én este 9-kor ad koncertet Szatmárnémetiben.

 


kamaras_ivan_600x378.png
Kamarás Iván ? Idegek az éjszakában című előadása az Északi Színházban lesz láthatóFotó: Szvatek Péter

A néptánc és a népművészet kedvelői részt vehetnek a hagyományos mesterségek bemutatóin, kiállításokon, de megtekinthetik a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Táncrapszódia című előadását, illetve táncházban szórakozhatnak. Lesznek sporttevékenységek is, így például egyebek mellett kerékpáros ügyességi verseny és interaktív kajakoktatás.

 

A fesztiválon bemutatják a Szatmári Termék védjegy létrehozásáról szóló projektet. A kezdeményezés célja, hogy országos és nemzetközi szinten is elismerést szerezzenek a jó minőségű, Szatmár megyében gyártott mezőgazdasági termékek.