51392602_2586250904724691_136180815817080832_n
Forrás: a Magyar Jazz Szövetség Facebook-oldala

Kollmann Gábor, a Budapest Jazz Orchestra igazgatója szerint a Magyar Jazz Szövetség fő feladata a műfaj népszerűsítése, fejlesztése. A fiatalok energiájára támaszkodva nagy vitalitással tért vissza a színpadokra a dzsessz: országszerte egyre több a koncert, sok a világszinten is elismert magyar zenész.

Elmondta, hogy a rendezvénysorozat keretében csütörtökön a hazai zeneművészeti intézmények zenekarainak koncertjeire várják a hallgatóságot a Budapest Jazz Clubban. Ezt követően pénteken és szombaton a magyar dzsessz meghatározó személyiségei adnak koncertet, köztük Oláh Dezső triójával lép fel, valamint koncertet ad Révész Richárd, a latin dzsessz jeles képviselője is. Szombaton este a Budapest Jazz Orchestra koncertjével zárul a program a BJC-ben.

Vasárnap az Erzsébetligeti Színházban big band napot rendeznek, ahol a szakmai előadások mellett amatőr és félprofi együttesek is fellépnek. A rendezvényt a házigazda Budapest Jazz Orchestra gálakoncertje zárja Polyák Lillával és Gájer Bálinttal.