jozsef_balog_600x310.png
Balog JózsefFotó forrása: lfze.hu

A Bartók Béla Emlékházban rendezik meg Balog József zongoraművész mesterkurzusát május 10-12. között. Balog József, a fiatal generáció egyik legtehetségesebb zongoraművésze nyilvános, ingyenes három napos mesterkurzust tart a Bartók Emlékházban, amelyhez kapcsolódóan Vikárius László előadását is meghallgathatják a Bartók Összkiadás legújabb megjelent kötetéről és nagy örömünkre levetítjük Sipos József: Bartók című 2017-es dokumentumfilmjét, amely Bartók Péter személyes élményei alapján egyedülálló alkotás. A kurzus, az előadás és a filmvetítés ingyenes, a 12-ei zárókoncertre belépőjegyek vásárolhatók.


viva_bartok_levelkoncert_balint_andras_es_fulei_balazs_600x353.png
Fülei Balázs és Bálint András

A Radnóti Színház vendégjátékát május 16-án 19.00 órától Viva Bartók! Levélkoncert címmel játsszák Bálint András színművész és Fülei Balázs zongoraművész közreműködésével, Galgóczy Judit rendezésében. A két művész Bartók két hangját szólaltatja meg. Az egyik alátámasztja a másikat: a felcsendülő zongoradarabok Bartók zenébe szublimált lelki énjének, a felhangzó levélrészletek pedig Bartó magánjellegű megnyilatkozásainak, emberi kapcsolatainak fragmentjei.

Május 31-én 18.00 órától latin-amerikai zeneszerzők műveit tolmácsolja Tokos Zoltán gitárművész, közreműködik Matuz István fuvolaművész.