dohnanyi_zenekar_600x224.png
A Budafoki Dohnányi Zenekar

A Szalonszimfóniák-sorozatban a kamarazenészek négy koncerten a legváltozatosabb felállásokban és hangszerelésben mutatják be Beethoven kilenc szimfóniáját a Budavári Városházán és a Jókai Anna Szalonban.

Május 3-án 19.30-kor Balázs János zongoraművész és a Budafoki Dohnányi Zenekar közösen lép fel a MOM Kulturális Központban, a Hagyományok Házában Balázs Fecó és Benkő László ad koncertet Szakcsi Lakatos Béla közreműködésével, a gyerekeknek május 4-én 11.00-kor Eckhardt Gábor zongoraművész mesél Beethovenről a Jókai Anna Szalonban.

A Várkert Bazárban május 5-én a Győri Balett és a Nemzeti Táncszínház Beethoven VII. szimfóniájára, valamint Kodály Zoltán műveire alkotott produkcióját tekintheti meg a közönség.

Idén is bemutatkoznak ifjú tehetségek a komolyzenei programsorozaton, május 4-én Persányi Zsófia és Gaál Eszter, este pedig Király Csaba és Szilasi Alex a legnépszerűbb Beethoven-művek témáit gondolják tovább a Budavári Városházán.

Május 5-én 17.00-kor Stefania Neonato olasz zongoraművész fortepianón játszik a De la Motte-Beer-palotában, Szabó Balázs orgonaművész physharmonikán ad elő Beethoven-átiratokat ugyanott május 6-án. Fülei Balázs zongoraestjén Beethoven kései zongoraszonátái hangzanak el a Hagyományok Házában, a fesztivál zárónapján pedig a Budai Zeneszalonban Szilasi Alex és Kovács Sándor járja körbe Beethoven és az improvizáció témakörét.


baratiberecz_600x224.png
Baráti Kristóf és Berecz Mihály

A fesztivál Beethoven 1800. május 7-i budai fellépésének évfordulóján emlékhangversennyel zárul a felújított Várszínházban, ahol Baráti Kristóf hegedűművész és Berecz Mihály
zongoraművész lép színpadra.

Fotók forrása: beethovenbudan.hu