mediawave.jpg
Mediawave Fesztivál 2017Forrás: parameter.sk

A négy ország civil szervezetének részvételével megvalósuló európai zenei együttműködés a művészek és a közönség közötti hídként működik az Európát manapság erősen érintő identitásválság közepette.

A mély gyökerekkel rendelkező, sokszínű kultúrából, hagyományokból építkező európai világzene mindig segítette az embereket a túlélésben nehéz politikai helyzetek, válságok, háborúk idején, vagy személyes sorsuk alakulása során.


etnofest1_600x258.png
Etnofest SzerbiábanForrás: park-palic.rs
A kezdeményezés fókuszában Magyarországon, Franciaországban és Belgiumban tervezett nemzetközi etnozenei együttműködések, koncertek, workshopok, továbbá a TroubaTrain elnevezésű, országokat összekötő zenei vonatok állnak. Utóbbiakra május közepén Brüsszel és az észak-franciaországi Lille között lehet felszállni, szeptemberben pedig Budapest és az ukrajnai Lviv között lehet utazni a zenészekkel.
A kulturális projekt négy civil szervezet, a magyarországi Mediawave mellett a belga Via Lactea, a francia Flonflons és a szerbiai Etnofest, valamint az ukrajnai kulturális programokért felelős központ (CCM) közreműködésével valósul meg.