Biro_Eszter
Bíró Eszter
Fotó forrása: gyerekkel.com

Bíró Eszter énekesnő, színésznő, aki színházi- és filmszerepeivel, világzenei lemezeivel vált ismertté, 2013 óta énekel a gyermekeknek. Állati Zenés ABC című lemezéért 2014-ben Fonogram-díjat, az év énekesnőjeként 2015-ben Érték díjat kapott. Könyveit már több általános iskola alsó tagozatában használják a tananyag kiegészítéseként.

 

Legújabb lemeze is játékosan oktat. Ezúttal a téma egy mesére íródik, amiben a pontos időt mutató óra darabokra hullik, ezért az időjárás, az évszakok, és a hét napjai összekuszálódnak. A koncert folyamán meg kell találni a szerkezet darabjait, hogy helyreálljon az idő. Ehhez a gyerekek segítségére van szükség, hogy Eszterrel együtt kiderítsék, mikor van a tegnap, mikor a holnap, melyik hónapban jön a Mikulás, mit jeleznek az óra mutatói, mikor van farsang, mely évszakban fürdünk a Balatonban, melyik nap az első a héten. A koncert végére ? sok, élőben megszólaló dal és interaktív játék segítségével ? összeállnak az óra darabjai.

 

Biro_Eszter_oriasplakat_002
 

A zenét Födő Sándor, a dalok szövegeit Hegyi György, Marék Veronika, Varró Dániel és Weöres Sándor írta. A koncerten vendégművészként Rohmann Ditta csellóművész és a Magyar Állami Operaház gyermekkórusa lép színpadra, a lemezen mások mellett Horváth Charlie, Oláh Ibolya, Rohmann Ditta, Szalóki Ági és Szolnoki Péter működött közre.

 

A lemezt az NKA támogatta.