Teatro_Paraiso_Nomadas
Teatro Paraíso Társulat: Nomádok
Fotó forrása: redaragon.elperiodicodearagon.com

A Kolibri Színházban és a Jókai téren reggeltől estig zajló rendezvényen idén is a báb- és utcai előadóművészek magyar és nemzetközi képviselői fogadják a közönséget.

 

A vendégfellépők között szerepel a veszprémi Kabóca Bábszínház és a győri Vaskakas Bábszínház, valamint Fabók Mancsi Bábszínháza és a szlovákiai Árgyélus Színház Écsi Gyöngyi mesemondóval. Sarkadi Bence nemzetközi hírű marionettművész Világjáró marionettek című, többszörösen díjnyertes produkcióját hozza el a Jókai térre.

 

Spanyolországból érkezik a Teatro Paraíso társulata Nomádok című előadásával, míg a görög Artika Theatre Company Csodák a kiskertben, az olasz La Baracca-Testoni Ragazzi színház pedig az Egy felhő útja című produkcióját mutatja be a fesztivál közönségének.

 

Vitez_Laszlo
Vitéz László meséje (BábSzínTér Társulat)
Fotó forrása: babszinter.hu

Az előadások között a Kolibri Harsona Quartet játszik, a színház bejáratánál pedig a Vitéz László Automata fogadja a gyerekeket.

 

A fesztivált a színház megalakulása óta Vitéz László világhírű megelevenítője, Kemény Henrik köré szervezik, aki egyben a fesztivál és a társulat egyik alapítója. Az általa megteremtett vásári bábjátékos hagyomány ezúttal a Kolibri Színház művésze, Nizsai Dániel Pulcinella éneke című produkciójában és a kaposvári BábSzínTér Vitéz László meséjében elevenedik meg.

 

Idén is átadják a Kemény Henrik alapította Michel Indali-díjat, amelyet minden évben a műfaj egy-egy kiemelkedő képviselője érdemel ki. A fesztiválzáró szakmai beszélgetést Szűcs Katalin Ágnes kritikus vezeti.