farkas_gabor_600x244.png
Farkas Gábor zongoraművészFotó: Szigetváry Zsolt (MTI)

A Hungaroton gondozásában júniusban megjelenő Chopin-albumán a g-moll, az F-dúr, az Asz-dúr és az f-moll ballada, valamint az Asz-dúr, a Fisz-dúr, a Gesz-dúr és a cisz-moll impromptu hangzik el. A hangversenyen a lemez teljes anyaga mellett az f-moll fantázia is megszólal.

 

Az 1981-es születésű Farkas Gábor a romantikus repertoár elismert interpretátora, nemzetközi zongoraversenyek győztese, a nagy zenei fesztiválok és koncerttermek állandó fellépője. Első albuma An Evening with Liszt címmel jelent meg a Warner Music Hungary gondozásában. Jelenleg a Tokyo College of Music professzora.

 

A zongoraművész ebben az évben Chopin és Liszt műveivel koncertezik. Tavasszal Liszt Magyar fantáziáját mutatta be az Osaka Century Orchestrával, a Kanazawai Spring Green Music Festivalon pedig Chopin f-moll zongoraversenyét szólaltatta meg Michael Balke vezényletével, az Ochestra Ensemble Kanazawa közreműködésével. Nyáron a New York-i Lincoln Centerben ad kamarakoncertet és szólóestet, valamint fellép és mesterkurzusokat tart a Classical Bridge Festival elnevezésű nemzetközi zenei fesztiválon. A kiotói Barocksaalban adott Liszt-estjét az év koncertjévé választották, amelyért átvehette a nagy presztízsű Aoyama Music Awardot.