romtemplom_zsambek1_600x399.png
Forrás: Programturizmus.hu

A Romtemplom fenséges díszletébe álmodott költői esteken nagy magyar versek hangzanak el három ismert színész és egy zenész előadásában. A fellépők között lesz Vecsei H. Miklós, Kamarás Iván, Földes Eszter, Nagy Ervin, Csákányi Eszter, Szabó Balázs, Kollár-Klemencz László, Dés László, Háy János, Beck Zoli és sokan mások. Hozunk előadásokat a Várkert Irodalom sorozatból, a Petőfi Irodalmi Múzeum egyedi, alkalmi produkcióiból, vagy éppen a Fischer Iván Lakásszínházból.

 


kedves_zsambek_600x445.png
Radnóti Miklós és Gyarmati Fanni

 

A programsorozat első alkalmán, június 2-án Hámori Gabriella lép majd fel, aki az elmúlt évek egyik legnagyobb irodalmi szenzációjából, Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni 1935 és 1946 között írt naplójából készített előadást.

 

Június 7-én Petőfi Sándor és Arany levelezése kel majd életre Kamarás Iván és Fenyő Iván tolmácsolásában. Petőfi és Arany barátságát levelezésük dokumentálja a legjobban, naplószerűen tudósít mindkét klasszikusunk életének eseményeiről egy olyan időszakban, mely történelmünk egyik legizgalmasabb korszakára esik: a reformkor utolsó évére, majd a forradalom és a szabadságharc felgyorsuló hónapjaira.
Június 13-án pedig Elek Ferenc, Fenyő Iván, Nagy Ervin, Hámori Gabriella és Balázs József tartanak majd költészeti estet.