tunderlala
Tündér Lala
Fotó: Juhász Éva / Magyar Színház

A nap folyamán a Tündér Lala című zenés mesejáték két alkalommal is látható lesz. A valódi mellett digitális színház is szerepel a programok között, lehet repülni a Rejtő Jenő utca felett, kézműves foglalkozásra és táncházba is várják a látogatókat.

A színházi reptetőberendezéssel akár két emelet magasba is szállhatunk Tündér Lalához hasonlósan, a jelmeztervezővel kellékeket és jelmezötleteket valósíthatnak meg a gyerekek, míg a kisszínpadon megismerhetik a 21. század digitális színpadtechnikáját.

A Magyar Színház PMSZ 2.0 gyűjtőcímen interaktív, digitális gyermekszínházi produkciókat tervez műsorra tűzni a 2019/2020-as évadban. Ízelítőül a Sinkovits Imre Színpadon interaktív játszóházat rendeznek, ahol drámapedagógus színészek segítségével próbálhatnak ki a családok olyan interaktív játékokat, amellyel ritmusérzéküket, kreativitásukat és memóriájukat is fejleszthetik.

A Gyerekfesztivált a színház jövő évi bemutatója, a PINokkió köré szervezik. Mint írják, ha Carlo Collodi a 21. században írta volna meg Pinokkió történetét, akkor a kisfiú valószínűleg nem fabábu lenne, hanem egy kis robot. A próbateremben a gyerekek már az őszi premier előtt beszélgethetnek és játszhatnak PINokkióval, a robottal, aki az előadásban is szerepelni fog.

A Hevesi Sándor téren, a színház főbejáratánál Paprikajancsi Csúzlizdája, a színház épülete mellett, a Rejtő Jenő utcában a Bab Társulat ügyességi, kreativitást fejlesztő játékai várják a gyerekeket. A Rejtő Jenő utcai színpadon Fabók Mancsi Bábszínháza A Halhatatlanság országa című előadását mutatja be, valamint fellépnek a társulat művészei is.

A fesztivált Kárász Eszter és az Eszterlánc Mesezenekar koncertje zárja. A koncert végén a gyerekek hangszersimogatón ismerkedhetnek meg a hangszerekkel.

Az esemény részletes programja a színház honlapján olvasható.