useme_600x400.png
UsemeForrás: Facebook

Az elmúlt öt évben több mint ötven zenekar fordult meg a Nagy-Szín-Pad!-on, nagyon sokan ma már fesztiválok nagyszínpadán, főműsoridőben játszanak. Ezek közé tartozik a Halott Pénz, a Margaret Island, a Honeybeast, a Lóci Játszik vagy az Apey & the Pea.

 

Az idei győztes bemutatkozhat a Sziget, a Telekom VOLT, a Strand és a Campus fesztivál nagyszínpadán, meghívást kap a Petőfi Zenei Díj átadó gálájára, valamint saját dedikált estét tarthat az Akvárium Klubban. Emellett minden döntős zenekar egy-egymillió forintos videoklip-támogatásban részesül, egyikük vendégzenekari meghívást kap a Budapest Parkba. Az elődöntők valamennyi résztvevője fellép a négy fesztiválon, valamint a MOL Nagyon Balaton eseményein.

Az Akvárium Klubban május 8-án a Follow the Flow és KosziJanka, 9-én a Nomad és a New Level Empire, 10-én a Useme és a Stolen Beat, 11-én a USNK és a Bluebay Foxes lép színpadra az elődöntők során. Az idei program érdekessége, hogy a Bluebay Foxes a mezőnyben az egyetlen, amelyik angol nyelven adja elő dalait; új dallal készül a USNK és friss műsort mutat be a Stolen Beat a Nagy-Szín-Pad!-on.