ragtime_rumours
Ragtime Rumours
Forrás: Juergen Blueslover

Az idei alkalom a fesztivál történetének egyik legerősebb műsorkínálatával várja a közönséget. A tradicionális, a delta-, a chicagói, a memphisi vagy éppen a southern soul-bluesból táplálkozó zenék mellett idén a ?határműfajok” felé is nyit a kínálat.

A zenei programsorozat Tom Waits ?zsenialitása és őrülete” előtt tisztelgő Braindogs koncertjével kezdődik. Július 22-én Shilpa Ray lép színpadra, akinek hangját és zenei világát egyaránt hasonlították már Screamin’ Jay Hawkinséhoz és Ella Fitzgeraldéhoz is. Másnap a The Mojo és a Muddy Shoes után a fesztivál sztárvendége, a holland Ragtime Rumours koncertezik. A zenekar Rag’n Roll című albumával tavaly elnyerte a European Blues Challenge első díját.

Július 24-én az osztrák ?Sir” Oliver Mally után Big Daddy Wilson az amerikai Dél hangulatát idézi fel a Kobuciban. A fesztivált az Ölveti Blues Band és a Jambalaya fellépése után Little G. Weevil születésnapi nagykoncertje zárja. A zenekar vendége Tátrai Tibor lesz, így az esten a gitár duplán is főszerepbe kerül.