kalaka
Forrás: mupa.hu

?Jó célokért szövetkeztünk: verseket énekelünk és a költői mondanivalót a dalokon keresztül juttatjuk el a közönséghez. Mindezt szórakoztató formában igyekszünk tenni” ? magyarázta a Kaláka hosszú életének titkát Gryllus Dániel, az együttes vezetője. Hozzátette: egy Ady-, Arany-, Weöres- vagy Kányádi-versben az ember mindig talál valami olyasmit, ami újból megrendíti.

A 40. Kaláka Fesztivál június 27-én, csütörtökön Bélapátfalván a ciszterci apátságban kezdődik egy Kosztolányi-esttel, amelyet a Kaláka és Máté Gábor közösen ad elő. Péntektől vasárnapig délelőttönként gyerekprogramok lesznek a fesztivál idei helyszínén, az egri Érsekkertben: fellép a Kaláka, Gryllus Vilmos, a Belvárosi Betyárok, lesz János Vitéz-előadás, bábszínház, az Apnoe együttes a Lackfi János által újraírt Kincskereső kisködmönt adja elő.

kalaka2
Forrás: urania-nf.hu

A felnőtteknek szóló koncertek délutánonként kezdődnek ugyanott. Tizennyolc fellépő lesz, köztük Lakatos Mónika, Szalóki Ági, Tompos Kátya, Takáts Eszter, a Muzsikás, a KFT, a Szabó Balázs Bandája, a Zűrös Banda, Szalonna és Bandája, Ripoff Raskolnikov és a Szabó Benedek és a Galaxisok. Érkeznek külföldi előadók, zenélni fog francia, görög zenekar és a török Kolektif Istanbul is”.

Amióta a fesztivál Egerbe költözött, minden évben fát ültetnek az Érsekkertben, idén Böjte Csaba ferences szerzetes fog fenyőfát ültetni velük. Szombaton délután zsoltáros est lesz a ciszterci templomban, a fesztivál alatt kiállítások is lesznek.