Rózsaszín nagybőgővel indult anno, idén guruló zongora és Mr. Piano reklámozta az Utcazene Fesztivált, amely hét színpadon ? no meg a város utcáin, terein, és a Szamos parton ? 120-nál is több produkcióval, újdonságokkal és minden eddiginél nagyobb streetfood-felhozatallal várja a látogatókat.
 
Ezúttal pár együttes kivételével kizárólag külföldi, világjáró utcai zenészek érkeznek a rendezvényre, s a látványosságok kínálatában olyan, eddig még nem látott műfajok is megjelennek, mint a tűzszínház, a légi akrobatika vagy a cirkuszi beatbox burleszk.

A fesztivál új, tematikus színpadokkal, például az Artist Arenával és StreetBeats bővül, utóbbinál a három nap során nyolc romániai bakelitlemezes DJ felel a hangulatért, a napszaknak megfelelően a funktól, a jazzen át a house-ig.

A fentiek mellett a Compas színpad a Batthyány sétány rendezvény gödörénél várja az érdeklődőket, a Libertă?ii tér közepén felállított Dräxlmaier színpadnál a legszórakoztatóbb produkciókat követhetik végig a résztvevők, és persze a Batthyány sétány elején a TransPink színpad is nagyon sok meglepetéssel vár mindenkit. A Szamos-parti színpad az Ecomatrix jóvoltából kel életre, a RedHat Yard pedig a szervezők nem hivatalos székhelye és az esti bulik helyszíne lesz.

A fesztiválozók minden eddiginél nagyobb streetfood-felhozatalból válogathatnak. A jól bevált kézműves burgerek mellett jelen lesz az indonéz, a spanyol, a mexikói és az indiai urbán konyha is, de természetesen a nyári esték elmaradhatatlan kiegészítője, a rozéfröccs sem hiányzik majd.